BAHAN A
- 2 cawan tepung beras
- 2 sudu besar tepung ubi
- 2 sudu besar tepung gandum
- 6 cawan santan [1 biji kelapa]
- 1 sudu kecil garam
BAHAN B
- 2 cawan ubi keladi [potong dadu, rebus dan toskan]
- 2 s/b udang kering
- 4 tangkai cili merah [cincang]
- 1 pokok daun bawang ]
- 1 pokok daun sup ] racik
- 2 sudu besar bawang goreng
BAHAN C (UNTUK HIASAN)
- cili merah [cincang]
- bawang goreng
- daun sup dan daun bawang [racik]
CARA PENYEDIAANYA
- Panaskan kukusan dan sapukan minyak pada loyang 10 x 10 inci.
- Campurkan semua bahan A dan tapiskan dalam mangkuk.
- Masukkan bahan B dalam mangkuk dan gaulkan rata.
- Tuangkan adunan perlahan-lahan dalam loyang yg telah diletakkan dalam kukusan.
- Kukuskan adunan selama 30 minit.
- Bila dah masak sejukkan beberapa jam.
- Potong kueh dan taburkan bahan hiasan.
- Hidangkan.